duminică, 20 mai 2007

Animal politic

In timp ce unii oameni participa la Olimpiadele Comunicarii, alti oameni participa la Olimpiadele "Vreau sa fiu presedinte", faza pe tara.

In timp ce in apartament era brainstorming pe cum sa crestem cosumul de Coca Cola la masa printr-o campanie integrata de comunicare, pe Realitatea tv rulau benzile rosii cu "sarbatoare pe stefan cel mare" si cursul euro, apoi 75 % -NU...nu prea intelegeam...televizorul era pe mute.

Apoi, la insistentele Alinei am dat sonor. Vorbea Basescu la Universitate si zicea asa:

-o sa ne intalnim cu el in Piata din 3 in 3 luni (adica...da da ce?)
-oamenii din strainatate au stat la cozi sa voteze
-la Roma in fata consulatului roman sunt 3,000 de oameni
-ca a obtinut cu aprox. un milion mai multe voturi si ca astea sunt pentru el "o avere pe care nu-si permite sa o risipeasca"
-ca el va lupta pentru bine, ca el are insa pentru a reusi nevoie si de sprijinul Parlamentului si al Guvernului (daca nu va reusi are acum si back-up, doar el ne-a zis ca nu poate singur, ce dracu')
-ca e bucuros si emotionat

Gata...am pus din nou pe mute. Bine ca avem din nou presedinte...oare Basescu bea Coca Cola la mesele in familie? Oare Basescu mananca impreuna cu familia? Noua ne statea gandul la Coca Cola si la mancare cu Coca Cola.

p.s. am pus in titlu animal politic pentru ca am mai auzit pe la televizor expresia asta folosita abuziv si incorect. Pai, pe noi ne-au invatat la filosofie, in liceu ca Artistotel a zis "zoon politikon", dar asta inseamna animal social, politikon venind de la polis= cetate; deci, omul e animal social, animal de cetate, om ce traieste si opineaza in mijlocul alor sai...nu?

Niciun comentariu: