miercuri, 2 mai 2007

Dar presedintele Romaniei cum pot sa ajung?

Trebuie sa chiuliti de la scoala sau de la serviciu luni si marti (7 si 8 mai) si sa veniti la Camera Deputatilor (Casa Poporului), Intrare 13 Septembrie, Poarta A1, Etajul P, Sala "Nicolae Iorga"la Conferintele Olimpiadelor Comunicarii. Detalii: Conferintele O.C.

De ce?

Daca vreti sa aflati:

-de unde vine, frate, totusi IDEEA? (probabil unul dintre raspunsuri va fi "Search your feelings and you'll know". Lasand gluma la o parte, Sorin Psatta, Razvan Matasel,Dan Petre si Mugur Patrascu ne vor expune perspective noi si ne vor da raspunsuri la intrebarea:"De unde vine Ideea campaniei-de la strateg sau de la creativ?-")

-primele 300 de zile de la de la junior la strateg in relatii publice. Aici nu stim exact de ce 300, abia asteptam sa aflam mai multe de la Gabriela Lungu (THE PRACTICE) ,Ioana Manoiu (GMP) ,Tereza Valcan (Cosmote) ,Adela JANSEN (BRD) . Noi pana in prezent stim doar ca 300 a fost un film prea lung pentru cat de scurt trebuia sa fie si ca in afara de efecte (baietii ne-au soptit) noi, fetele ne-am plictisit ingrozitor de slow motion-urile luptelor si de eroismul fara de margini si de gloria fara de sfarsit a spartanilor. In Conferinta sus numita sunt 5 teme legate. Pentru noi sunt toate interesante si abia asteptam sa aflam de toate incepand cu tema care sunt Responsabilitatile unui junior in relatii publice pana la cum poti sa urci in ierarhia unei companii multinationale, etc.

-Se poate campanie fara populism sau populism fara campanie permanenta? Aceasta e a treia dintre Conferintele O.C. Ne vor zice daca da sau nu Crin Antonescu (PNL) ,Cristian Diaconescu (PSD) ,Alfred Bulai (ASG) ,Vasile Dincu (PSD) ,Andrei Stoiciu (Ziua) . Dupa micii si berile si cozile si megatigania PSD din week-end din Bucuresti este clar ca raspunsul este NU. Dar , din nou, daca se poate? Noi mergem sa aflam.

Cele trei conferinte de mai sus sunt LUNI, 7 mai.

MARTI, 8 mai vom afla:

-cum blogul te poate angaja. Asteptam, sincer, sa ii intalnim si sa ii ascultam pe: Carmen Holotescu (Timsoft) ,Ionut Oprea (MPI) ,Cristian Manafu (M&C Consult) ,Antonio Eram (WeBlog.ro) ,Razvan Crisan (Oricum) ... ii stim deja...de pe bloguri:)

-cum poti sa devii dintr-un pusti presedinte al Camerei Deputatilor (credem ca raspunsul e evident: "Nu poti" dar va incerca Bogdan Olteanu sa ne convinga ca totusi se poate:). Titlul desi poate fortat tema e interesanta despre comunicatorii institutionali si ne vor vorbi Zsolt Nagy(MCTI) ,Adriana Saftoiu ,Cozmin Gusa (PIN) ,Dumitru Bortun (ARRP) .

-de ce instrumente ai nevoie ca sa rezisti in lumea creativilor? Dana Negoescu (Cosmote) ,Adrian Botan (McCann Erickson) ,Nick Hine (Saatchi & Saatchi) ,Razvan Capanescu (Publicis Romania) ne vor raspunde. Noi credem ca ai nevoie de creier, de noroc (instrumentul cel mai greu de gasit), de oameni care sa te invete una-alta, de bun simt si de cultura generala. Da, si de un pic de geniu...asa, sa fie.

Noi abia asteptam sa mergem la Conferintele O.C. O sa plecam cu siguranta cu alte raspunsuri la intrebarile de mai sus decat cele mentionate. O sa incercam dupa conferinte sa raspundem din nou la intrebari. Sa vedeti atunci daca am inteles ceva.

Ca sa mergeti si voi la Conferinte e simplu sa va inscrieti pe site-ul O. C. adica aici.

Poate raspundeti si voi la intrebari dupa aceea.

See you there!

p.s. si...cica speaker-ii lor sunt de doua ori mai bine pregatiti decat ai altora.

p.s.2 Atentie: ORICINE POATE PARTICIPA daca se inscrie in prealabil pe site-ul Olimpiadelor Comunicarii.

10 comentarii:

un junior planner spunea...

hey,
va chem pe blogul meu - veti afla mai multe pe parcursul urmatoarelor saptamani - cum sa intri in publicitate, ce este planningul? de ce nu shtie nimeni sa explice cu adevarat ce inseamna planning? cum se face planningul...dincolo de teorii pe care toti le pot citi din carti....tips & tricks, aberatii, vorbim lemne, spovedanie, learning...si multe altele.

cacat...ai vazut ce am scris? fratilor...sunt un junior care vrea sa va zica ce sa faceti si cum. nimeni nu va invatza....cum nici pe mine nimeni nu m-a invatzat. nimeni nu zice cum e de fapt...toti va povestesc dar nimeni nu intelege nimic.

Matei Tudor spunea...

Okay, ma distreaza posturile voastre :D it's filled with funny stuff. Ma mananca in palma sa scriu niste chestii despre "speakerii de doua ori mai pregatiti" decat Jesus, dar ma voi abtine. Nu, niciodata!
Public spichingul este doar un alt cuvant pompos pentru discurs, aparut ca urmare a brown-nozarii(alt cuvant americanizat, dar cu culoare locala) americanilor de catre romani. Haideti cu totii sa abandonam metoda noastra ca a lor e mai buna. Ce v-au spus speakerii? Tips and tricuri(roll over, play dead, do algebra)? Pot baga mana sub apa calda caci ati primit sfaturi stupide si generale pe care le stiati deja, sau puteau fi deduse logic, fara a rezolva un trunchi de piramida sub 30 de secunde.
Plus ca daca veneam eu auzeati doar "Pff, yea ryte! Bull SHIT! si ZZzz, deci nu auzeati ce zic oamenii aceia cu tendinte spre a fi adulati de tot felul de amatori care spera sa il traga pe Jesus de pinky finger, ca sa poa' sa coloreze in sfarsit portretul de viata vazut in serialele americane, mai fara gust ca o soseta in apa clocotita.
Scopul acestor traininguri: pierderea a doua-trei ore din viata, timp in care ai timp sa faci o baie si sa citesti o carte buna precum Star sau Ciao.
And since when do you need training to become, in the end, a middle class asshole? Ain't that the truth? Hallelujah!

Echipa ce face ceai de tei spunea...

Matei, tu ai fost la conferintele astea? Zici ca ai pune pariu ca au fost de kkt.

Si sa stii ca eu am pus de curand un pariu cu cineva si am pierdut. Am pierdut big time...10 sticle de absolut...am pus-o...

Si, din experitenta deci..te sfatuiesc sa nu mai pui pariuri asa de usor...

ar fi trebuit sa vii...

Matei Tudor spunea...

Dude(s), missing days in a row for some lame discussions is not really a good idea if I want to keep my job.
I'd rather be rich than to be told what i already know.
Good luck on the fundraising for 10 bottles of absolut.

Echipa ce face ceai de tei spunea...

matei, la un moment dat un tip raspundea asa la intrebarea "ce te face sa mergi zi de zi la munca"...si el :"in fiecare dimineata ma dau jos din pat, iau forbes, topul celor mai bogati americani. Daca nu sunt printrei ei, ma duc dracului la munca"

si tie...mult succes...sa fii cel mai bogat din lume:)

Matei Tudor spunea...

Povesti.

Pufossu spunea...

Hai nu ma innebuni... 10 sticle de Absolut? Ce mod pompos de a tutui 45 de pet-uri de Scandic. In aproape orice caz, daca m-as fi numarat printre prietenii vostrii care v-au sunat dupa sa va felicite, m-as incadra la partea cu cei care v-ar fi spus cat de multa energie ati creat frecandu-va de juriu... guerilla communication, my furry ass. Pardon my french.
La o adica, CEAIdeTEI? C'mon, e un fel de iPod Shuffle: fara ecran... just plain simple. Average even.
In orice caz, ma semnez ca "Unul gelos pe voi", deoarece in mod cert va fi si pe aceasta fata intors comment-ul meu, dar incerc sa imi dau seama cat de tare imi pasa. Revin cu un alt comment, in caz ca ajung la concluzia ca imi pasa. :)

Matei Tudor spunea...

Ce ma distreaza primul comment, de la "un junior planner". Va invita pe blogul sau despre planificarea vietilor, dar nu da link. Intradevar iti meriti pseudonumele ("nickname-ul", pentru voi)

Anonim spunea...

Aveti curaj sa inserati pe buletnul de vot o caseta in care sa inscrieti:NU SINT DE ACORD CU NICI UNUL DINTRE CANDIDATII PROPUSI DE PARTIDE-?Ce s-ar intimpla daca nu mai sintem considerati prostii care nu stiu sa voteze?Ce vor face daca 80% vor pune stampila in aceasta caseta?O noua rascoala insa de data asta vor dispare precum mortii de la Timisoara!

Anonim spunea...

Aveti curaj sa inserati pe buletnul de vot o caseta in care sa inscrieti:NU SINT DE ACORD CU NICI UNUL DINTRE CANDIDATII PROPUSI DE PARTIDE-?Ce s-ar intimpla daca nu mai sintem considerati prostii care nu stiu sa voteze?Ce vor face daca 80% vor pune stampila in aceasta caseta?O noua rascoala insa de data asta vor dispare precum mortii de la Timisoara!